22 Грудня 2022
Новини

Зустріч Зеленського і Байдена: перші подробиці

Зустріч Зеленського і Байдена: перші подробиці

У Білому домі 21 грудня двосторонню зустріч розпочали президенти України і Сполучених Штатів Володимир Зеленський і Джо Байден.

Про це повідомляє «Слово і діло», з посиланням на матеріали українських ЗМІ.

Згідно з інформацією Білого дому, під час переговорів президенти Байден і Зеленський «матимуть можливість провести поглиблене стратегічне обговорення майбутніх дій на полі бою». Крім того, сторони мають намір обсудити можливості навчання українських військових, які забезпечують США й союзники.

Байден під час розмови з Зеленським підкреслив, що російський диктатор путін намагається використати зиму як зброю, але український народ продовжує надихати світ.

«Ми збираємося посилити здатність України захищати себе, особливо протиповітряну оборону за допомогою ракетної батареї Patriot і навчатимемо українські сили їх використанню», - додав лідер США.

Зеленський зустрівся з Байденом і першою леді США Джилл Байден на вході до Білого дому. При цьому на запитання він поки що не відповідає. РБК-Україна також публікує відео прибуття Зеленського до Білого дому.

«Сьогодні я - у Вашингтоні, щоб подякувати американському народу, президенту і Конгресу за таку необхідну підтримку. А також продовжити співпрацю для наближення нашої перемоги», - наголосив Зеленський.

Водночас, президент України в Білому домі вручив своєму американському колезі медаль від українського командира батареї HIMARS.

Як стало відомо напередодні зустрічі, президенти мають обговорити:

  • планування подальших дій на полі бою;
  • військову та гуманітарну допомогу;
  • навчання українських військових;
  • санкції проти рф;
  • економічну підтримку;
  • допомогу в енергетиці.

При цьому, у пресслужбі Білого дому охарактеризували зустріч лідерів України та США як сигнал російському диктатору путіну, що Вашингтон підтримуватиме Київ «стільки, скільки потрібно».

Нагадаємо, 20 грудня Зеленський приїхав в одну з найгарячіших точок на фронті – Бахмут на Донеччині.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сша, володимир зеленський, Джо Байден
В тему