20 Грудня 2022
Новини

Яка ситуація у напрямку Кінбурнської коси

Яка ситуація у напрямку Кінбурнської коси

Складною залишається ситуація на півдні України, але її контролюють Сили оборони.

Триває напруга на морському фронті, розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері інформаційного телемарафону, - пише УНІАН.

За її словами, у напрямку Кінбурнської коси продовжується протистояння, контрбатарейна боротьба.

"Ми продовжуємо виконувати вогневі завдання по позиціях ворога, вони продовжують там скупчуватись у нових для себе точках, але для нас всі ці точки відомі, ми продовжуємо їх накривати. Хоча вони мають туди підступи з суходолу і це продовжує їх підживлювати, але ми знаємо свою роботу і обов'язково доведемо її до логічного кінця", - запевнила вона.

Гуменюк підкреслила, що ситуація на нашому фронті, на південній його частині, досить складна, але стабільно контролюється Силами оборони.

"... Критичної активізації (ворога) не помічено, хоча терористи продовжують свою брудну роботу - обстрілюють Нікопольщину, мирне населення, яке завинило тим, що розташоване навпроти Запорізької АЕС. Також потерпає правобережжя, тому що продовжуються обстріли деокупованої Херсонщини, і там ситуація складна", - сказала вона.

Гуменюк зазначила, що обстрілами Нікопольщини з території Запорізької АЕС окупанти намагаються викликати вогонь з боку ЗСУ.

"Ми тримаємось міцно, даємо відсіч, але вона специфічна, ми маємо робити так свою роботу, щоб не зачепити об'єкт критичної інфраструктури, тому що Україна дотримується норм міжнародного гуманітарного права та законів ведення війни", - сказала вона.

Нагадаємо, Кінбурнська коса - піщана коса, розташована на північному заході Кінбурнського півострова між Чорним морем та Дніпровсько-Бузьким лиманом, це єдина територія Миколаївської області, яка ще знаходиться під контролем росіян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна, миколаїв
В тему