20 Грудня 2022
Новини

Скільки в Україні триває підготовка мобілізованих

Скільки в Україні триває підготовка мобілізованих

В Україні від двох-трьох місяців і навіть більше може зайняти підготовка мобілізованих.

Вона ділиться на індивідуальну та колективну. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач на брифінгу у Media Center Ukraine 19 грудня.

«Громадяни, які раніше не проходили військову службу, обов'язково прямують на підготовку до навчальних центрів. Це мінімум місяць, якщо складніша спеціальність, то додаємо мінімум два тижні, а то й місяць, а то й 2,5 місяці. Це індивідуальна підготовка», – сказав він.

Крім цього, відбувається колективна підготовка.

«Тобто коли військовослужбовець потрапить до підрозділу, і цей підрозділ готується до залучення до зони бойових дій. Із цим підрозділом також проводяться заняття на полігонах та інших ділянках місцевості», – повідомив Горбач.

У Командуванні наголосили, що загалом така підготовка (індивідуальна + колективна) «може зайняти від двох та трьох місяців і навіть більше». В обов'язковому порядку навіть ті, хто вже має якийсь досвід служби, залучається підрозділом до виконання бойових завдань – проходить бойове злагодження, підготовку на полігонах.

Горбач також розповів, що в Україні знизилися показники кількості людей, які закликаються щодо мобілізації, але жодного посилення призову після Нового року не планується.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний раніше повідомив, що українське військо досить укомплектоване, потреби у новій хвилі мобілізації немає. Також повідомлялося, скільки генералів звільнили із ЗСУ з початку війни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна, збройні сили україни
В тему