19 Грудня 2022
Новини

Новий масштабний наступ росіян допускають у РНБО

Новий масштабний наступ росіян допускають у РНБО

Новий масштабний наступ росіян, як заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, не виключений.

Крім того, не виключається варіант оголошення в росії загальної мобілізації. Про це Данілов сказав в інтерв'ю УП.

«Можуть бути посилення тих позицій, які на сьогоднішній день є. У нас є розуміння, що це (новий наступ – ред.) може відбутися. Більш того, ми не відкидаємо варіант, що вони можуть оголосити загальну мобілізацію, щоб якомога більше було знищено їхніх громадян», – сказав він.

За словами Данілова, Україна має бути готовою до будь-якого розвитку подій, включно і з білоруссю, і іншими територіями.

Загроза наступу окупантів на столицю також існує: за словами Данілова, «якщо вони не мають в руках Києва, вони не мають нічого».

Секретар РНБО також прокоментував прогноз Кирила Буданова про те, що війна має закінчитися на початок літа наступного року: «Я хочу, щоб Кирило не помилявся. Позитивно ставлюся до цього прогнозу. Я б хотів, щоб це сталося раніше. Але з урахуванням того, що я реаліст, розумію, що раніше весни-літа у нас навряд чи буде таке свято. Але воно обов’язково буде на нашій вулиці».

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що вже у лютому росія може здійснити нову спробу наступу. Президент Володимир Зеленський вважає новий наступ росії у 2023 році цілком можливим.

Крім того, аналітики ISW бачать ознаки того, що військово-політичне керівництво рф зосередилося на його підготовці. Водночас, в українській розвідці не бачать ознак формування окупаційних ударних груп.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, рнбо
В тему