16 Грудня 2022
Новини

Ракетна атака росіян: є влучання у Коростені

Ракетна атака росіян: є влучання у Коростені

По території України зранку 16 грудня армія рф завдала ракетних ударів.

На Житомирщині успішно спрацювало ППО, але зафіксували й приліт по Коростеню, - пише Суспільне.

Повітряна тривога в Україні почалася із Херсонської області, де її оголосили за три хвилини по сьомій ранку. На Житомирщині сирени про тривогу пролунали одинадцять хвилин по восьмій ранку. Вже за хвилину після цього голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко написав про загрозу масованого ракетного удару.

  • О 8:20 Житомирський міський голова Сергій Сухомлин поінформував про пуски ракет з північного напрямку. "Час підльоту ракет невеликий, пройдіть в укриття", – написав міський голова у себе на сторінці в Facebook.
  • О 8:52 в Telegram-каналі Житомирської ОВА з'явилося повідомлення про те, що у зв'язку із загрозою ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури, енергетики застосовують відключення. "Це дозволить запобігти масштабним пошкодженням у разі влучання ворожих ракет. Після закінчення тривоги енергоживлення відновлять", – йдеться у повідомлені.

Тоді ж Віталій Бунечко написав, що, за попередньою інформацією, армія рф може застосувати одночасно ракети та масовий пуск беспілотників-камікадзе.

  • О 8:58 голова ОВА повідомив, що ракети наближаються до повітряного простору Житомирщини.
  • О 9:36 у Коростені було чутно звуки, схожі на вибухи. Інформацію про це Суспільному підтвердила заступниця Коростенського міського голови Наталія Чижевська. "Наразі поки не можемо стверджувати, що це були саме вибухи. Чекаємо на офіційну інформацію", – сказала Наталія Чижевська.
  • О 9:37 голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив у своєму Telegram, що вибухи на Житомирщині – це вдала робота ППО.
  • О 10:26 Коростенський міський голова Володимир Москаленко опублікував відеозвернення на своїй сторінці в мережі Facebook, повідомивши про те, що на території Коростенської громади є влучання.

"Зараз відключені всі електромережі. Наші енергетики ведуть роботи. Але я не виключаю, що цей процес продовжиться далі. Тому треба бути готовим до того, що у нас довго не буде світла", – сказав Володимир Москаленко і нагадав про роботу Пунктів Незламності, де можна зарядити гаджети та зігрітися.

Станом на 11.45 Коростенський міський голова видалив зі сторінки своє відеозвернення. Кореспонденти Суспільного звернулися за коментарем з цього приводу до Володимира Москаленка.

  • За чверть до 11 години ранку в ефір на своїй сторінці у Facebook вийшов також Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, який пояснив, що звуки вибухів, які зранку чують житомиряни, то робота наших військових.

"Все нормально, не хвилюйтеся, у Житомирі поки що все добре, працюють наші захисники. В нас електропостачання є, але по області є відключення. Зафіксували влучання в районі Коростеня. День буде складним, тому не нехтуйте безпекою", – сказав міський голова.

Згодом Сергій Сухомлин видалив свій допис. У пресслужбі Житомирської міськради конкретні причини того, що міський голова видалив допис, назвати не змогли. Чекаємо на подальшу офіційну інформацію.

Станом на 12 годину дня в Житомирській області вже майже три години поспіль триває повітряна тривога. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, житомир
В тему