12 Грудня 2022
Новини

У білорусів немає ідеї, заради якої вони воюватимуть проти України, - Коваль

У білорусів немає ідеї, заради якої вони воюватимуть проти України, - Коваль

У білорусі військові не мають ні мотивації, ні ідеї, заради якої можуть взяти участь у війні на боці росії.

Про це йдеться в інтерв'ю голови Рівненської ОВА Віталія Коваля, - пише УП.

"Мотивації там (у білорусів – ред.) небагато. Колеги розказували, коли з Київської області поранені росіяни попадали в госпіталь в білорусі, у них там істерика. білоруси бачили російських поранених, бачили цю лють війни", - сказав Коваль.

На думку очільника Рівненської ОВА, лише деяка частина білорусів могла б взяти участь у бойових діях за гроші. "І мотив – за що вони воюватимуть? Я не знаю. За грошові знаки? Ну, якась частина – так, їм все рівно, де воювати. Але за ідею? Немає ідеї", - сказав Коваль.

Нагадаємо, наприкінці листопада воєнна розвідка Міноборони не фіксувала на території білорусі створення потужного наступального угруповання, подібного до того, яке розгорнули в січні-лютому 2022 року.

На початку грудня командувач Об’єднаних сил Збройних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв запевнив, що захисники готуються до адекватного реагування на тлі накопичення військ у білорусі.

12 грудня в Держприкордонслужбі повідомили, що спільні російсько-білоруські навчання відбуваються на полігонах республіки білорусь не поблизу кордону з Україною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, війна з Росією, білорусь
В тему