10 Грудня 2022
Новини

Україна отримає системи ППО Skynex від Німеччини

Україна отримає системи ППО Skynex від Німеччини
Дві системи протиповітряної оборони Skynex для України виготовить німецька збройова група Rheinmetall.
Компанія оцінює оцінює вартість цих систем дві у 182 мільйони євро. Про це пише німецька газета Handelsblatt.

9 грудня збройова компанія підтвердила замовлення, але не назвала країну-одержувача цих засобів. За інформацією джерел видання з урядових кіл, це Україна.

Постачання цих систем ППО заплановане на початок 2024 року. Крім того, компанія виготовить вантажівки HX на суму приблизно 12 мільйонів євро, які будуть поставлятися разом із системами Skynex.

За даними газети, німецький уряд хоче взяти на себе витрати. Наразі з’ясовується, за якими статтями бюджету можна їх врегулювати, пише видання. 

До слова, у 2021 році компанія Rheinmetall представила систему протиповітряної оборони Skynex у тій версії, де озброєння встановлене на вантажівці.

Skynex добре підходить для цілей на малій дальності. Крім того, використання програмованих 35-мм боєприпасів Ahead, розроблених Rheinmetall, є значно дешевшим, ніж аналогічні системи наведення керованих ракет. 

Виробник стверджує, що боєприпаси калібру 35 мм не піддаються впливу електронних засобів протидії під час пострілу. Як зазначає газета Handelsblatt, ці системи ППО зможуть збивати безпілотники та крилаті ракети. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: німеччина, війна з Росією
В тему