8 Грудня 2022
Новини

У Вишневі реалізували проєкт для інтеграції переселенців у життя громади

У Вишневі реалізували проєкт для інтеграції переселенців у життя громади

З червня по жовтень у Вишнівській громаді організували серію заходів для налагодження комунікації між переселенцями та місцевими жителями і їх згуртування.

Відбулося це в межах проєкту Волинського Інституту Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

 «На початку ми організували засідання фокус-груп, опитування та діалогові зустрічі. Усе це допомогло краще зрозуміти проблеми ВПО та жителів громади; актуальні суспільні запити; теми, які їх зближують чи віддаляють», – розповідає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Також вона додає, що завдяки таким активностям, були напрацьовані ідеї шістьох заходів. Вони відбулися у Вишнівській громаді із серпня по жовтень для інтеграції переселенців у місцеве середовище.

Зокрема, Волинський Інститут Права спільно з місцевими партнерами організував декілька корисних тренінгів, які були присвячені започаткуванню і розвитку власної справи, протидії торгівлі людьми, підвищенню компетенцій людини на ринку праці. Також у межах проєкту відбулися арт-терапевтичні майстер-класи, навчання з основ безпеки для учнівської молоді, змагання з туризму для школярів.

«Я взагалі вперше з дня приїзду уВишнівську громадубув на якомусь заході і мені сподобалось. Познайомився з хлопцями, ми обмінялись номерами телефонів –разом гратимемо футбол. Якщо буде ще щось подібне, то знову долучусь», – ділиться враженнями учасник змагань для молоді Андрій.

Додамо, що відгуки про нові знайомства лунали під час кожного зі згаданих заходів. Тому, такі активності дійсно сприяли налагодженню комунікації між ВПО та місцевими.

Крім, інтеграційної складової, проєкт ще й мав освітнє завдання. Усі зацікавлені переселенці та жителі Вишнівської громади мали змогу взяти участь в навчаннях з поводження у надзвичайних ситуаціях. Крім цього, місцеві культурні менеджери та шкільні психологи покращили свої знання та вміння в умовах війни під час навчань, що відбулися у серпні в Луцьку.

«Завдяки всім проєктним заходам нам вдалося зробити перші кроки для інтеграції переселенців у життя Вишнівської громади. Оскільки все це викликало зацікавленість і в місцевих активістів, і в посадовців, то сподіваюся вони продовжать роботу в цьому напрямку», – підсумовує Ірина Гайдучик.

Активності організовано Волинським Інститутом Права в рамках проєкту «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області», що став можливий завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали