8 Грудня 2022
Новини

Обшуки на об'єктах УПЦ МП у чотирьох областях: знайшли російські паспорти та прокремлівську літературу

Обшуки на об'єктах УПЦ МП у чотирьох областях: знайшли російські паспорти та прокремлівську літературу

Під час обшуків на об'єктах УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях виявили російські паспорти, прокремлівську літературу, «документи» окупаційних адміністрацій та прапори терористичних «ЛНР» та «ДНР».

Про це повідомили у СБУ.

«Крім того, встановлено, що під час захоплення Херсону місцевий архімандрит – настоятель Успенського собору – був присутній у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів. За декілька днів до звільнення міста священник у супроводі російських загарбників втік до тимчасово окупованих районів півдня України», – зазначили у СБУ.

На території собору виявили колекцію ікон, які росіяни викрали з будівлі почесного консула Литви під час окупації Херсона.

У церковних приміщеннях також знайшли перепустки, виписані на ім'я «федерального радника військово-цивільної адміністрації рф» та російські паспорти місцевих священиків, отримані під час окупації Херсона.

За цими фактами порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

У Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині правоохоронці виявили прапор так званої «новоросії» та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.

На території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії та Скиту в Житомирській області викрили колишніх кримінальників, які підтримують зв'язок з абонентами рф.

У ще одному монастирі Житомирської області виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як зникла безвісти.

Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайшли тексти молитов за країну-агресора та російські «підручники», де вихваляють кремлівський режим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, церква, сбу
В тему