8 Грудня 2022
Новини

На Запорізьку АЕС росіяни завезли «Гради»

На Запорізьку АЕС росіяни завезли «Гради»

На окуповану Запорізьку АЕС росіяни завезли кілька реактивних систем залпового вогню "Град".

Це може свідчити про підготовку провокацій, - йдеться у повідомленні "Енергоатома".

"На територію захопленої Запорізької атомної електростанції рашисти вчора завезли кілька реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Град"".

Цю зброю загарбники розмістили біля енергоблока № 6, безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де раніше будували деякі "захисні споруди" в таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки.

Найбільш вірогідна провокація, що готується, – обстріли протилежного берегу Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, цими установками "Град" безпосередньо з майданчику ЗАЕС, користуючись "прикриттям" енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива", - зазначили в "Енергоатомі".

Також нагадали, що загарбники використовують ЗАЕС для військових цілей і з самого початку агресії розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю і вибухівку.

Підприємство повідомило МАГАТЕ про додаткове розміщення РСЗО "Град" безпосередньо на майданчику ЗАЕС.

Нагадаємо, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) сподівається досягти угоди з рф і Україною про створення зони безпеки на Запорізькій атомній електростанції до кінця цього року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему

Останні матеріали