7 Грудня 2022
Новини

Для України в оборонному бюджеті США затвердили додаткові $800 млн

Для України в оборонному бюджеті США затвердили додаткові $800 млн

Як додаткову безпекову допомогу Україні в 2023 році щонайменше 800 мільйонів доларів погодилися надати американські законодавці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Закон про повноваження в галузі національної оборони на 2023 фінансовий рік, або NDAA, санкціонує додаткові видатки на Ініціативу сприяння безпеці України, що будуть на 500 мільйонів доларів більшими, ніж просив президент Джо Байденом на початку цього року.

Компромісний варіант NDAA, обов'язкового для проходження законопроєкту, що визначає політику Пентагону, став результатом багатомісячних перемовин між республіканцями та демократами в Сенаті та Палаті представників.

Загалом законопроєкт санкціонує видатки на оборону на 45 мільярдів доларів більше, ніж просив Байден, оскільки учасники перемовин у Конгресі прагнули врахувати наслідки глобальної інфляції та надати додаткову допомогу в гарантуванні безпеки України.

Раніше повідомлялося, що Європа вперше з початку війни обігнала США у зобов’язаннях щодо допомоги Україні. 

Нагадаємо, Сполучені Штати дали зрозуміти уряду Німеччини, що підтримують постачання німецьких основних бойових танків Leopard 2 в Україну, якщо Берлін зважиться це зробити. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, допомога, сша, Україна
В тему