6 Грудня 2022
Новини

Волинські хлопці, які пройшли навчання у ДФТГ «Підгайці №1», зараз на передовій навчають бійців й самі зі зброєю в руках боронять рідну землю. ФОТО

Волинські хлопці, які пройшли навчання у ДФТГ «Підгайці №1», зараз на передовій навчають бійців й самі зі зброєю в руках боронять рідну землю. ФОТО

Зокрема, це такі добровольці-герої: Василь  Главічка, Андрій Собчук та Ігор Тимощук. Вони пройшли спеціальний бойовий і тактичний вишкіл на базі формування територальної громади, отримали статус інструкторів і зараз діляться навиками з побратимами та й самі беруть участь в боях.

Сьогодні, Збройні сили України, не просто армія, а добре організовані та підготовлені бойові підрозділи, які мужньо зі зброєю в руках та незламною силою духа відвойовують кожен клаптик окупованої території та захищають мирне населення.

Війна триває вже більше дев'яти місяців і за цей час наші воїни тільки зміцніли, і це також завдяки таким людям, як військові інструктори. Зокрема, зараз наші воїни-піхотинці, які виконують бойові завдання на Донецькому напрямку, навчаються тактиці штурмових дій малими групами в урбанізованій місцевості, тобто в густонаселених містах.

Заняття відбуваються на спеціально обладнаному майданчику, де з підручних матеріалів відтворено умовну вулицю з перехрестям та будинками. Також окремо змодельована будівля з окремими приміщеннями. На кожній із цих дислокацій військові вчаться штурмувати противника. Для наближення занять до реальних бойових умов військові використовують обладнання для пейнтболу.

"Вогневе ураження ворога в урбанізованій місцевості та злагоджені командні дії — основні завдання наших тренувань. Зокрема, в умовному населеному пункті вчимо, як правильно підходити до будинку, входити до нього, зачищати кімнати тощо. Все це відбувається у форматі пейнтболу, — говорить інструктор навчань на позивний «Джексон». — Далі група військових відпрацьовує інший сценарій, який передбачає рух вулицею, прохід перехрестям та штурм будинку, де обороняється ворог. Вирішальним тут є безпечний перехід перехрестя з наступною зачисткою будівлі. Під час бою "маємо" пораненого. Військові використовують маскувальні дими та імітатори гранат.

За словами інструкторів, у таких умовах є важливимик командні дії та прикриття побратимів. Комунікація між військовими відбувається виключно мовою жестів.

Кожна група відшліфовує такі навички впродовж тижня. Додатково відпрацьовують роботу над помилками. Крім того, тренування передбачають окремі заняття з мінної безпеки та картографії.

До речі, нагадаємо, саме сьогодні 6 грудня ми відзначаємо День Збройних сил України. Вітаємо усіх захисників і захисниць, бажаємо кожному повернутися додлму живим і нушкодженим!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, Фото
В тему