6 Грудня 2022
Новини

Ракетні атаки росіяни можуть повторити 6 грудня

Ракетні атаки росіяни можуть повторити 6 грудня

По території України вже 6 грудня окупанти можуть завдати нових ракетних ударів.

Про це повідомив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону на Суспільному.

"Можуть повторити сьогодні (6 грудня – ред.). По-перше, свято (День ЗСУ – ред.). По-друге, бачимо такі тенденції, що 10-11 жовтня, 17-18 жовтня завдавали ударів один день, на другий завдавали ударів дещо менше, але все-таки завдавали", - зазначив Ігнат.

Він закликав українців пам’ятати про ракетну загрозу і діяти під час можливих нових ударів "без жодної паніки, з холодним розумом".

Ігнат нагадав, що під час минулої атаки українські військові знищили понад 60 з понад 70 випущених російських ракет, але Україна потребує більше сил та засобів для ефективного захисту від загроз із повітря.

Зокрема, захисникам необхідно більше німецьких Gepardів і IRIS-T, а також норвезьких NASAMS. Речник Повітряних сил висловив сподівання, що у цьому питанні Україні допоможе, зокрема, американська сторона.

Нагадаємо, вдень 5 грудня росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по Україні. Агрессор випустив понад 7 десятків ракет. Більше 60 з них збила українська ППО.

Укренерго повідомила, що внаслідок чергової масованої атаки рф по українській енергетиці по всій Україні відбудуться аварійні відключення електроенергії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему