6 Грудня 2022
Новини

З'явилися супутникові знімки авіабази, звідки рф завдає ударів

З'явилися супутникові знімки авіабази, звідки рф завдає ударів
Супутникові фото авіабази «Енгельс» у Саратовській області рф, на якій тримають літаки для ударів по Україні, показала компанія Maxar Technologies.

Про це повідомляє Maxar Technologies.

Знімки показують нещодавню військову активність на аеродромі та поблизу нього. На аеродромі розміщений підрозділ важкої бомбардувальної авіації, зокрема: Ту-95 та Ту-60.

Супутникові знімки зробили 3 і 4 грудня. Тобто до повідомлень про вибухи на аеродромі.

Нагадаємо, вранці 5 грудня російські ЗМІ повідомили про вибухи на аеродромах у Саратовській області рф та біля Рязані.

Згодом у міністерстві оборони росії визнали удари безпілотниками по військових аеродромах «Дягілєво» в Рязанській області та «Енгельс» Саратовської області. Там кажуть, що засоби ППО перехопили українські БПЛА, але обшивку корпусу двох літаків пошкоджено. Унаслідок цієї атаки загинули троє російських військових, які перебували на аеродромі, ще четверо — поранені.

На аеродромі «Енгельс» російські війська накопичують літаки для ракетних ударів по Україні. Так, 29 листопада у Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що на авіабазі фіксують додаткові літаки, що може свідчити про підготовку росії до нових ракетних атак.

5 грудня російські війська випустили 70 ракет по Україні, зокрема пошкодили об'єкти інфраструктури. Однак українські сили ППО збили понад 60 ракет окупантів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему