5 Грудня 2022
Новини

Був у розшуку з 2015 року: колишнього «беркутівця» засудили до 8 років

Був у розшуку з 2015 року: колишнього «беркутівця» засудили до 8 років
Щодо колишнього працівника «Беркуту» в Харківській області Печерський райсуд Києва 5 грудня виніс обвинувальний вирок.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Розгляд справи відбувався у формі спеціального судового провадження (in absentia). Це перший вирок у справах Майдану за цією процедурою. Сам засуджений перебуває у розшуку з 2015 року.

Прокурори довели у суді, що 1 грудня 2013 року засуджений побив гумовим кийком та ногою по різних частинах тіла й голові учасника акції протесту біля Адміністрації президента у Києві.

Потерпілий не вчиняв у цей час жодних протиправних дій. Він лежав на проїжджій частині, а його руки були закріплені в кайданках за спиною.

Колишнього «беркутівця» обвинувачували у виконанні явно злочинного наказу, перевищенні влади та службових повноважень із застосуванням насильства (ч. 4 ст. 41 ч. 2 ст. 365 ККУ). Суд визнав винним експравоохоронця та засудив його до 8 років за ґратами.

До слова, в середині листопада суд присяжних Святошинського райсуду Києва завершив розгляд справи «Вбивства людей 20 лютого 2014 року під час Євромайдану», який тривав з травня 2016 року.

Ідеться про те, що під час зіткнень силовиків та активістів на вулиці Інститутській загинули 48 людей, ще 80 — отримали поранення.

У розстрілах 20 лютого обвинувачують п'ятьох ексберкутівців: Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка.

Усіх їх у 2019 році обміняли на українських полонених, проте Маринченко й Тамтура зрештою все одно вирішили брати участь у засіданнях суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, революція гідності, суд, харків
В тему

Останні матеріали