30 Листопада 2022
Новини

У Мукачевому СБУ прийшли до єпархії УПЦ МП

У Мукачевому СБУ прийшли до єпархії УПЦ МП

На Закарпатті СБУ проводить контррозвідувальні заходи на території одного з монастирів Мукачівської єпархії УПЦ МП.

Про це пише СБУ.

У спецслужбі повідомили, що заходи відбуваються спільно з патрульною поліцією та військовою службою правопорядку у межах боротьби з підривною діяльністю російських спецслужб в Україні.

"Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, у Мукачевому бійці СБУ разом з представниками церкви:

  • проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

У спецслужбі наголосили, що всі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:

  • перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку "русского мира";
  • недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

"Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України", - додали в СБУ.

Нагадаємо, останнім часом СБУ активно обшукує церкви Московського патріархату по всій Україні. Зокрема, 25 листопада Служба безпеки провела обшуки на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП і виявила документи, які підтверджують наявність у її керівників російського громадянства, методички москви щодо проведення служб і величезні партії прокремлівської літератури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, церква, сбу, закарпаття
В тему