29 Листопада 2022
Новини

У Львові лікарі видалили 5-річній дівчинці пухлину, що стискала серце і заважала дихати

У Львові лікарі видалили 5-річній дівчинці пухлину, що стискала серце і заважала дихати

У маленької Вероніки з Франківська мама помітила невеличку припухлість у ділянці пахв близько року тому. 

Лікарі діагностували у дівчинки рак, який швидкими темпами полонив простір грудної клітини. Розмір новоутворення сягнув 15х18 см, - повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Величезна пухлина у 5-річної дівчинки стискала серце, стравохід та легені. 

"Пухлина встигла розповсюдитись до серця, стравоходу, коренів легень, а ще – стискала ребра та заважала дихати. Утворення проникло й у спинний мозок. Під загрозою було функціонування внутрішніх органів, кінцівок і загалом життя", – зазначають лікарі.

У дитини почались приступи сильного болю: пухлина стрімко росла. Лікарі призначили курс хіміотерапії та почали шукати спеціалістів, які б могли видалити новоутворення. 

До підготовки операції долучилось понад 10 провідних  спеціалістів Лікарні Святого Миколая та Лікарні Святого Пантелеймона, а також лікарі Івано-Франківська. Операція пройшла вдало і без ускладнень. Медикам вдалось видалити пухлину, усі метастатичні вогнища, а також частину уражених ребер. 

За 6 після операції маленька Вероніка вже поїхала додому, а за місяць – прийшла на огляд до фахівців. 

Лікарі відзначають, що дівчинка увійшла в ремісію: стала активнішою, набрала кілька кілограмів, і навіть почала посміхатися. Для того, щоб остаточно перемогти рак, попереду у Вероніки тривала боротьба з курсами  хіміотерапії та променевою терапією. Але дівчинка та її мама переконані, що здолають цю хворобу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, лікарня, Лікарі
В тему