28 Листопада 2022
Новини

Якою цьогоріч буде святкова ялинка в Києві

Якою цьогоріч буде святкова ялинка в Києві

У Києві на Софійській площі новорічна ялинка цьогоріч буде без гірлянд і втричі нижча, ніж зазвичай.

Про це виданню «Вечірній Київ» розповів Ігор Добруцький, голова компанії Folk Ukraine, яка традиційно займається організацією встановлення ялинки.

«Попередній ескіз ялинки більше не розглядається. Основні варіанти пішли в архів. Нова ялинка має бути висотою до 10 метрів та без ілюмінації», – сказав Добруцький. Попередні головні ялинки на Софійській були заввишки 30 метрів.

За словами Добруцького, ялинка, як і в минулі роки, буде штучною. Серед додаткових прикрас планується встановити вертеп та дідуха. Також разом із великою ялинкою створять її малу копію – її розмістять на першому поверсі Музею історії Києва.

Нагадаємо, на тлі повномасштабної війни інформація про можливе встановлення ялинки в центрі Києва викликала суперечливу реакцію. На сайті Київради реєстрували петицію з проханням відмовитися від ялинки цього року, а зекономлені кошти витратити на допомогу армії чи переселенцям.

У відповідь у міській раді заявили, що остаточне рішення щодо ялинки прийматимуть після консультації з військовими. Але ярмарки та святкових концертів цього року точно не буде.

Минулого тижня Віталій Кличко повідомив, що у столиці встановлять символічні ялинки за небюджетні кошти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, київ, електроенергія
В тему