25 Листопада 2022
Новини

Ідея Польщі передати Україні ЗРК Patriot: що кажуть у НАТО

Ідея Польщі передати Україні ЗРК Patriot: що кажуть у НАТО

У НАТО зазначили, що якщо йдеться про передачу конкретних систем протиповітряної оборони, то це має бути рішення національних урядів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО.

«Я вітаю німецьку пропозицію зміцнити протиповітряну оборону Польщі шляхом розміщення батарей Patriot в Польщі після трагічного інциденту минулого тижня, який забрав життя двох людей... Крім того, ми надали системи протиповітряної оборони Україні, в тому числі сучасні системи», - зазначив він.

Столтенберг пообіцяв, що на зустрічі, яка пройде наступного тижня, він буде переконувати союзників по НАТО збільшувати підтримку України та надання систем ППО буде тільки одним з пунктів. Однак конкретні рішення щодо конкретних систем ППО залишаються рішеннями національних урядів, а не всього НАТО.

При цьому вже після виступу Столтенберга представник кабінету міністрів Німеччини Крістіан Хоффман сказав ЗМІ, що пропозицію Польщі про постачання ЗРК Patriot в Україну взяли до уваги та зараз обговорюють на вищому рівні.

Нагадаємо, під час масової атаки росії на Україну 15 листопада в польському селі Пшеводув Люблінського воєводства неподалік від кордону з Україною впала і вибухнула ракета. Загинули дві людини. Польща розслідує інцидент, на місці також допущені до роботи експерти з України.

Після падіння ракети в прикордонному селі Польщі Німеччина запропонувала допомогти із захистом повітряного простору, зокрема системами ППО Patriot.

У Польщі вважають, що Німеччина повинна передати обіцяні полякам батареї американських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони Patriot Україні. Це допоможе захистити Україну і Польщу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, нато, німеччина, польща
В тему

Останні матеріали