25 Листопада 2022
Новини

У білорусь приїхали російські генерали. Чому?

У білорусь приїхали російські генерали. Чому?

У білорусь приїхали російські генерали, щоб контролювати підготовку військових на полігонах.

Але Міноборони білорусі про це мовчить, - інформує моніторинговий проєкт Беларускі Гаюн.

"За інформацією з пропагандистських тг-каналів, група російських генералів на чолі з начальником Головного оперативного управління ГШ ЗС РФ Сергієм Рудським (ГОВ ГШ ЗС РФ) прибули до рб з робочим візитом. Імовірно, генерали прибули на аеродром у Мачулищах вчора о 15:45 (за мінським часом) на пасажирському Ту-134AK ПКС РФ (RA-65976).

Військові проінспектують перебіг спільної підготовки так званого регіонального угруповання військ (РГВ) на полігонах рб", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що російські генерали оглянуть пункти управління, навчальні місця і казарми військовослужбовців так званого "регіонального угруповання військ"(РГВ) рф і білорусі. Також планується відвідування занять танкових і мотострілецьких підрозділів, ремонтно-відновлювальних батальйонів, а також ознайомлення з роботою російсько-білоруського польового шпиталю.

Окрім цього, Рудський ознайомиться з порядком виконання бойових завдань підрозділами ЗС білорусі з прикриття державного кордону на південному напрямку.

Аналітики припускають, що за результатами інспекції зроблять доповідь вищому керівництву в Міноборони рф і на підставі цього ухвалюватимуться подальші рішення щодо російського контингенту РГВ в білорусі.

Також вони звертають увагу, що Міноборони білорусі у своєму тг-каналі не опублікувало пресрелізу про візит російських генералів.

"Цей факт, зокрема, показує рівень відносин між рб і рф у військовій сфері. Щось подібне було і під час навчань "Союзна рішучість-2022", коли зведення МО рб не відповідали фактичному знаходженню російських військ у рб. Тоді військовослужбовці ЗС рф не вважали за необхідне інформувати своїх білоруських колег", - резюмували в Беларускому Гаюні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, білорусь
В тему