25 Листопада 2022
Новини

У білорусі росіяни продовжують розгортати війська

У білорусі росіяни продовжують розгортати війська

У білорусі продовжують розгортати свої війська російські загарбники.

Про це інформує Центр національного спротиву з посиланням на білоруське підпілля.

"Відомо, що росіяни розгорнули близько 63 наметів в районі населеного пункту Бабуничі (Гомельська область). Загалом на території країни розмістили до 12 тисяч мобілізованих росіян", - йдеться в повідомленні.

За даними ЦНС, потрапити в білорусь – є привілеєм для окупантів, оскільки там умови на полігонах набагато кращі, ніж в росії. Збройні сили білорусі повністю забезпечують потреби контингенту росіян.

Спротив зазначає, що фактично росіяни взяли під контроль спільне угруповання військ – а це є ще однією ознакою втрати білоруссю суверенітету.

Раніше ЦНС з посиланням на дані білоруських партизан повідомляв, що росіяни перекинули до країни інженерні війська для будівництва казарм.

Нагадаємо, раніше норвезьке видання Faktisk опублікувало супутникові знімки аеродрому в "Мачулищах", які компанія Planet Labs зробила 18 і 31 жовтня о 10:41 (за київським часом). На знімках видно, що в Мачулищах продовжують перебувати три МіГ-31К ВКС рф, які можуть нести гіперзвукові ракети Х-47М2 "Кинджал".

Згодом "Радыё Свабода" з посиланням на супутникові знімки Planet Labs повідомило, що на полігонах білорусі, крім російських літаків МіГ-31К і контейнерів, де можуть зберігатися ракети "Кинджал", з'явилися намети з російськими військовими. За оцінками Генерального штабу ЗСУ, 10-15 тисяч білоруських силовиків готові воювати проти України за російські кошти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему