25 Листопада 2022
Новини

Німеччина не передасть Україні запропоновані Польщі ЗРК Patriot

Німеччина не передасть Україні запропоновані Польщі ЗРК Patriot

Німеччина не передасть Україні американські зенітно-ракетні комплекси Patriot, які раніше запропонувала Польщі, бо вони нібито призначені для використання тільки на території країн НАТО.

Про це заявила міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Ці Patriot є частиною вбудованої протиповітряної оборони НАТО, а це означає, що вони призначені для розгортання на території НАТО... Будь-яке використання за межами території НАТО вимагатиме попереднього обговорення з НАТО і союзниками» - повідомила вона.

Нагадаємо, під час масової атаки росії на Україну 15 листопада в польському селі Пшеводув Люблінського воєводства неподалік від кордону з Україною впала і вибухнула ракета. Загинули дві людини. Польща розслідує інцидент, на місці також допущені до роботи експерти з України.

Після падіння ракети в прикордонному селі Польщі Німеччина запропонувала допомогти із захистом повітряного простору, зокрема системами ППО Patriot.

У Польщі вважають, що Німеччина повинна передати обіцяні полякам батареї американських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони Patriot Україні. Це допоможе захистити Україну і Польщу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, німеччина, польща
В тему