22 Листопада 2022
Новини

У Херсоні затримали працівника колонії, який випустив усіх в'язнів

У Херсоні затримали працівника колонії, який випустив усіх в'язнів
У Херсоні викрили ексначальника відділу «Північної виправної колонії №90», який пішов на співпрацю з росіянами й випустив ув'язнених із СІЗО.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, чоловік добровільно очолив «відділ охорони Херсонського слідчого ізолятора» у незаконно створеному окупаційною владою «Управлінні служби виконання покарань по Херсонській області». На посаді він наказав співробітникам СІЗО покинути місце і залишити ключі від камер та службових приміщень у безпосередньому доступі ув’язнених. Це призвело до їхньої масової втечі. 

Правоохоронці затримали чоловіка у деокупованому Херсоні. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури йому повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, після деокупації Херсона у місцевому СІЗО українські військові знайшли справи 457 засуджених, з них 15 — до довічного позбавлення волі. Вони відбували терміни в різних колоніях і тимчасово опинилися в Херсонському слідчому ізоляторі. Після втечі росіян усі засуджені втекли на волю. Однак уже кілька в‘язнів звернулися до військових.

Станом на 13 листопада українські військові деокупували на правому березі Дніпра 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячі квадратних кілометрів, зокрема й обласний центр — місто Херсон.

У звільнене місто вже повернулись і відновили свою роботу представники ОВА, поліції та Служби безпеки України. Поліціянти проводять там стабілізаційні заходи. Навколо міста й на території Херсона виставили блокпости, до кінця розмінування в'їзд та виїзд із міста буде обмежено.

Також у Херсоні запровадили комендантську годину, яка діятиме з 17:00 до 08:00. Мешканців деокупованих населених пунктів закликають виїхати в безпечніші регіони через великий ризик обстрілів, а людей, які вже виїхали, не поспішати повертатися, доки не будуть завершені стабілізаційні заходи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією, сізо
В тему

Останні матеріали