17 Листопада 2022
Новини

Україна розслідуватиме падіння ракети у Польщі

Україна розслідуватиме падіння ракети у Польщі
До розслідування обставин падіння ракети у Польщі, що сталося 15 листопада та призвело до загибелі двох людей, допустили українських фахівців.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на конференції Bloomberg New Economy Forum, цитує «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що поки розслідування не завершиться, ми не можемо сказати точно, які ракети чи їхні частини впали на території Польщі. Проте президент наголосив, що діаметр вирви на місці події свідчить, що це не могли бути тільки залишки протиракетних систем.

«Я не знаю точно, що трапилося цього разу, на 100%. Світ також не знає на 100%. Я впевнений, що це була російська ракета. Ми вдячні, що нас не звинувачують, тому що ми боремося із російськими ракетами на нашій території», — сказав Зеленський.

Глава управління міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумох заявив, що у Польщі вже зібрали матеріали, які мають допомоги в розслідуванні, пише TVN24.

За його словами, після вибуху слідчі вивчають залишки ракети, глибину вирви, розраховують напрямок, із якого прилетіла ракета, а також навіть вираховують кількість витраченого палива. Також є кадри, але Кумох не назвав подробиць про них: каже, що бачив їх секретно.

Посадовець наголосив, що поляки хочуть працювати у розслідуванні разом з українцями. «Я хочу, щоб українці першими побачили, які матеріали є у нашому розпорядженні, за контакту з нашими слідчими», — сказав Кумох.

Нагадаємо, 15 листопада в польському селі Пшеводув, що розташоване біля кордону з Україною, стався вибух, унаслідок якого загинули двоє людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна, польща
В тему

Останні матеріали