16 Листопада 2022
Новини

У Херсоні СБУ знайшла списки колаборантів

У Херсоні СБУ знайшла списки колаборантів

У деокупованому Херсоні під час стабілізаційних заходів СБУ знайшла засекречені документи ФСБ.

Про це інформує СБУ.

"Під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні співробітники СБУ знайшли засекречені документи ФСБ, в яких містилася інформація про їхніх агентів-колаборантів.

Представники спецслужби рф покинули таємні документи на території місцевого гаражного кооперативу під час втечі від контрнаступу Сил оборони", - йдеться в повідомленні.

Силовики вилучили власноруч написані "зобов’язання" агентів про конфіденційне співробітництво з ФСБ; справи агентурного вивчення; повідомлення агентів про результати виконання ворожих завдань; "протоколи обшуків" у помешканнях херсонців. 

Документи свідчать , що колаборанти давали "наводку" окупантам на місця перебування українських патріотів та брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів за сфабрикованими "кримінальними справами".

Також СБУ виявила задокументовані факти викрадення і катування потерпілих і розграбування їхніх осель під виглядом проведення "обшуків".
 
Повідомляється, що пособники агресора були завербовані кадровими співробітниками ФСБ, які входили до складу "временно-оперативной группы ВОГ-8" і займались координацією розвідувально-підривної та диверсійної діяльності на південному напрямку.
 
Вилучені матеріали направили на експертизу для проведення подальших оперативних дій з викриття російських агентурних мереж.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон, сбу
В тему