16 Листопада 2022
Новини

«Провина за вибух на території Польщі повністю на боці росії», - Анджей Дуда

«Провина за вибух на території Польщі повністю на боці росії», -  Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що провина за вибух на території його країни повністю лежить на боці росії.

За його словами, немає жодних ознак того, що вибухи в Пшеводові були «навмисним нападом на територію Польщі». Швидше за все, це був «нещасний випадок», бо немає доказів зворотного.

«Ймовірно, це була ракета російського виробництва, 1970-х років, ракета С-300. У нас немає доказів того, що цю ракету запустила російська сторона. Є багато ознак того, що це була ракета, яка захищала Україну».

Однак, як зазначив Анджей Дуда, «провина за цю трагічну подію лежить на боці росії».

Нагадаємо, в польському селі Пшеводув, що розташоване біля кордону з Україною, 15 листопада стався вибух, внаслідок якого загинули двоє людей.

Американські ЗМІ з посиланням на високопоставленого чиновника розвідки США повідомили, що це російська ракета перетнула територію Польщі, убивши двох людей. Тим часом у соцмережах почала циркулювати інформація, нібито ракета, що впала поблизу українсько-польського кордону, належить українській ППО.

У МЗС Польщі заявили, що на їхню територію впала ракета російського виробництва. Польське міністерство викликало російського посла для роз’яснень. Президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що поки країна не має чітких доказів щодо того, хто запустив ракету.

Згодом троє неназваних американських посадовців розповіли The Associated Press, що, за попередніми даними, у Польщі впала ракета української протиповітряної оборони, яка намагалася збити російську ракету.

Також падіння ракети раніше коментував президент США Джо Байден. Він тоді сказав, що є попередня інформація, яка спростовує, що саме росіяни запускали ракету.

Міноборони рф офіційно відхрестилося від звинувачень, заявивши, що уламки ракети в населеному пункті Пшеводув не мають жодного стосунку до російських засобів ураження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, польща
В тему