14 Листопада 2022
Новини

На Волині священник УПЦ МП судиться з батьком загиблої захисниці: засідання

На Волині священник УПЦ МП судиться з батьком загиблої захисниці: засідання

На друге судове засідання у справі про побиття прийшов священник УПЦ МП Святослав Чижук, який звернувся до суду з позовом проти батька загиблої військової медички Олени Созонюк.

Про це пише Конкурент.

Варто зауважити, що православний священник звинувачує Василя Созонюка у тому, що чоловік побив його та погрожує вірянам «московського патріархату» у їхньому селі. Мешканці села стали на захист родичі Созонюків і кажуть, що піп постійно провокує Василя, і навіть бажав його доньці Олені смерті, коли та ще була живою. 

Перше засідання у справі відбулося 3 листопада. Тоді священник не прийшов на суд, і в коментарі журналістам пояснив, що боявся за своє життя. На суд прийшло багато побратимів Олени, а також односельці родини. 

Під час засідання на початку листопада Святослав Чижук клопотав про розгляд справи без його присутності. Його прохання не задовільнили, і на друге засідання, яке мало відбутися вже у понеділок, 14 листопада, попа зобов'язали з'явитися. 

Довідково: 28-річна бойова медичка 14-ї ОМБр Олена Созонюк загинула на Харківщині 3 вересня, рятуючи життя побратимів. Вона стала до лав українського війська ще у 2015 році. 8 вересня її поховали у селі Обенижі Ковельського району. В Олени залишилася трирічна донечка Оксана. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, суд, Волинь
В тему