14 Листопада 2022
Новини

Що відомо про ситуацію в областях України минулої доби

Що відомо про ситуацію в областях України минулої доби

На Луганщині Сили оборони вели бої проти російських збройних формувань протягом доби 13 листопада та у ніч на 14 листопада.

Про це повідомляють військові цивільні адміністрації у ранковому зведенні.

На Чернігівщині за минулу добу зафіксовано 3 обстріли Новгород-Сіверського району із мінометів і, ймовірно, касетних боєприпасів, за допомогою яких російські війська могли провести дистанційне мінування.

"Без жертв, але є пошкодження. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється", — йдеться у повідомленні.

На Сумщині за минулу добу росіяни випустили по прикордонню 264 міни, ракет та снарядів.

"Ворог поцілив по Шалигинській, Зноб-Новгородській, Хотінській, Білопільськїй, Юнаківській, Краснопільськїй громадах. Минулося без жертв. Є пошкодження та руйнування", — розповіли в ОВА.

У Запорізькій області за минулу добу рф обстріляла цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Щербаки, Малі Щербаки, Залізничне, Новоандріївка, Червоне, Новоданилівка, Юрківка, Кирпотине, Степногірськ, Ольгівське, Темирівка, Шевченко, Малинівка, Чарівне, Мала Токмачка, Дорожнянка. З регіону надійшло 19 повідомлень про руйнування будинків і квартир громадян та об’єктів інфраструктури. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

На Дніпропетровщині росіяни усю ніч обстрілювали Нікопольський район.

"Били по Червоногригорівській та Марганецькій громадах з "Градів" та важкої артилерії. Попередньо, люди не постраждали", — йдеться у повідомленні.

У Марганці пошкоджена лінія електропередач, через що 45 тисяч родин у Марганці та селах і селищах Марганецькоі громади залишились без води. Енергетики вже лагодять лінію, щоб запустити насосну станцію. Окрім того, внаслідок російської атаки пошкоджені будівлі і кілька автівок. Поліція і ДСНС ще обстежують територію і з’ясовують деталі та наслідки обстрілу.

На Харківщині пізно ввечері 13 листопада російські війська завдали удару по Харкову трьома ракетами, попередньо — ЗРК С-300. В Індустріальному районі пошкоджений промисловий об'єкт, однак загалом минулося без значних пошкоджень та постраждалих. Також протягом минулої доби росіяни обстрілювали міста Куп'янськ та Вовчанськ та інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів, які розташовані поруч з лінією зіткнення та кордоном з рф.

"У Вовчанську пошкоджено житловий будинок, у смт Шевченкове Куп'янського району — інфраструктурний об'єкт (котельня) та освітній заклад (Шевченківський ліцей). За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Куп'янську з пораненням госпіталізовані чоловік 48 років та жінка 26 років", — повідомили в ОВА.

Також 13 листопада у Дергачах на невідомому вибуховому пристрої підірвався та був госпіталізований із пораненнями 45-річний чоловік. Крім того, в с. Волохов Чугуївського району зазнав поранення через підрив на вибуховому пристрої 54-річний чоловік.

На Луганщині Сили оборони 13 листопада встановили контроль над селом Макіївка Сватівського району. Також за минулу добу українські військові відбили атаки росіян в районах Новоселівського, Стельмахівки і Білогорівки.

"російські окупанти 5 разів штурмували позиції захисників Луганщини, нанесли 21 артилерійський та мінометний удар", — йдеться у повідомленні.

На Донеччині увечері 13 листопада росіяни завдали ракетний удар по Кураховому, пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки, одна людина поранена. При цьому протягом доби та вночі тривали активні бойові дії поблизу Вугледара та Павлівки, вночі росіяни обстріли Мар'їнку, Красногорівку та Новомихайлівку.

"Вночі — артобстріли та штурмові дії околиць Світлодарської МВА, зокрема, ст. Майорськ. Зв’язок відсутній у всіх населених пунктах громади", — зазначається в дописі.

Зранку 14 листопада також посилилися обстріли Очеретинської громади, зокрема сіл Первомайське і Водяне. В Авдіївці ніч минула відносно спокійно, зафіксовані поодинокі прильоти по старій частині міста. На ранок стався обстріл з РСЗВ "Град", є влучання у центральній частині міста. Зранку росіяни також обстріляли околиці Селидового. Інформація про руйнування та поранених поки що не надходили, дані уточнюються. Загалом за минулу добу на Донеччині дістали поранення четверо цивільних.

На Миколаївщині зранку 14 листопада рф завдавала ударів із реактивних систем залпового вогню по прибережній смузі Очаківської громади. Постраждалих внаслідок інциденту немає.

На Херсонщині за інформацією Генштабу ЗСУ, російські збройні формування не припиняють обстрілів позицій підрозділів Сил оборони та прилеглих до лінії зіткнення територіальних громад, а також ведуть повітряну розвідку. Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Милове, Золота Балка, Михайлівка та Шевченківка.

"В тимчасово зайнятих ворогом населених пунктах Каховка, Таврійськ і Нова Каховка спостерігається зменшення кількості особового складу противника. У містах залишається мінімальна кількість окупантів, по вулицях пересуваються патрулі", — йдеться у повідомленні.

У звільнених населених пунктах Херсонської області тривають стабілізаційні заходи, в тому числі розмінування. Начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич повідомив, що 14 листопада у центрі міста Херсон працюватимуть вибухотехніки, а інформація про те, що там роздаватимуть гуманітарну допомогу, неправда.

Відповідно до розпорядження голови Херсонської ОВА, на водних об’єктах у межах Херсонської області заборонено з 13 по 18 листопада 2022 року користуватися всіма видами водного транспорту.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Одеській, Кіровоградськїй, Хмельницькій, Чернівецькїй, Тернопільській областях, на Полтавщині, Вінничині, Львівщині, Черкащині, Житомирщині та на Київщині.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали