8 Листопада 2022
Новини

До Маріупольського порту рф доправила кораблі з вантажем для військ

До Маріупольського порту рф доправила кораблі з вантажем для військ
Перші кораблі з вантажем подвійного та військового призначення зайшли до порту Маріуполя.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, завезено будматеріали, ліки для військового шпиталю та комплекти військової форми.

«Повідомляють, що в окупаційної адміністрації порту якість військової форми — найголовніша тема для сарказму, бо вона гірша за спецодяг робочих при Україні», — розповів Андрющенко.

Нагадаємо, останні супутникові знімки Maxar показують, що місця масових поховань поблизу Маріуполя збільшуються. За словами Андрющенко, основними чинниками надвисокого рівня смертності в захопленому Маріуполі є реальні умови виживання, віковий склад населення в місті та колапс медичної системи.

Він розповів, що робітників заводів вербують «у відрядження» до Херсонської області нібито для будівництва укріплень. Окупанти пропонують підвищену заробітну платню та безпеку, розповідаючи про 7-8 ліній оборони, яких не існує. Радник мера Маріуполя додав, що через брак роботи в місті та відсутність профільної роботи на заводах кількість охочих зростає.

За інформацією британської розвідки, навколо Маріуполя росія теж збирається збудувати оборонні споруди. Для цього два заводи виготовляють бетонні пірамідальні протитанкові споруди, відомі як «зуби дракона».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему