8 Листопада 2022
Новини

Скандальна заява Папи Римського: йому подарували фрагмент російської міни

Скандальна заява Папи Римського: йому подарували фрагмент російської міни

Після скандальної заяви понтифіка очільник УГКЦ Святослав Шевчук подарував Папі Римському Франциску фрагмент російської міни, яка у березні знищила фасад храму на Київщині.

Про це повідомляє пресслужба УГКЦ.

Папа Франциск під час розмови висловив свою близькість із багатостраждальним українським народом та запевнив, що перебуває поруч із ним у молитві та конкретних діях.

«Війна в Україні явно колоніальна і пропозиції миру, які надходять до нас із росії, – це ніщо інше, як пацифікація колонії. За ними стоїть заперечення права на існування українського народу, його історії, культури та, зокрема, церкви. Вони несуть у собі заперечення самого права на існування Української держави, визнаної міжнародною спільнотою з її суверенітетом та територіальною цілісністю. У російських пропозиціях миру поки що відсутня будь-яка предметність для діалогу», - заявив глава УГКЦ.

Шевчук розповів Папі Римському про служіння УГКЦ в умовах війни, а також поділився особистими свідченнями побаченого під час пастирських візитів до парафій в центрі, на сході та півдні України – територій, які найбільше постраждали від російської агресії. На завершення аудієнції Блаженніший Святослав вручив Папі Римському символічний подарунок – фрагмент російської міни, яка в березні знищила фасад храму УГКЦ в Ірпені.

«Це символічний подарунок не лише тому, що це фрагмент російської міни, яка знищила наш храм у місті-мученику Ірпені, але також тому, що подібні фрагменти російських мін, бомб та ракет ми щодня витягуємо з тіл військових, цивільних та навіть невинних дітей. Вони – видимі знаки тотального знищення та смерті, які росія несе на українську землю», - пояснив Шевчук.

Раніше Папа Римський Франциск заявив, що жорстокість російських окупантів на війні проти України не притаманна російському народові, який він вважає «великим».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, папа римський
В тему