7 Листопада 2022
Новини

росіяни викрали понад 6 тисяч українських дітей

росіяни викрали понад 6 тисяч українських дітей

До рф та на непідконтрольні Україні території на період повномасштабного вторгнення окупанти вивезли 6 032 дітей. 

Про це повідомила керівниця управління секретаріату омбудсмена Олена Вихор в ефірі "Суспільного".

"Мушу уточнити - це не тільки ті діти, які були депортовані до рф, а на територію, непідконтрольну українській владі. Фактично це діти України, викрадені солдатами росії і вивезені на територію, де не діють закони як України, так і гуманності", - сказала вона.

Вихор повідомила, що ввечері 4 листопада секретаріат уповноваженого ВР з прав людини отримав інформацію про те, що 12 дітей з Олешківського дитбудинку-інтернату, де знаходяться діти з інвалідністю, вивезли на так зване оздоровлення до Сімферопольського району Криму.

За її словами, якщо російський уряд не дотримається термінів повернення дітей до України, то такі діти підпадають під категорію депортованих.

Зараз в секретаріаті омбудсмена працює консультативний центр, який здійснює облік звернень батьків, які розшукують своїх дітей. Повідомити про такі випадки можна за телефоном: 0-800-50-17-20.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про вивезення окупантами вихованців Олешківського дитячого будинку-інтернату на Херсонщині до клінічної психіатричної лікарні у Сімферопольському районі Криму.

Станом на кінець липня у Національному інформаційному бюро зареєстрували понад 5,6 тисяч заяв про депортацію дітей до росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, діти
В тему

Останні матеріали