7 Листопада 2022
Новини

На Харківщині росіяни розстріляли автівки з цивільними

На Харківщині росіяни розстріляли автівки з цивільними
На Харківщині під час тимчасової окупації Ізюмського району окупанти розстріляли впритул машини з цивільними.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, 16 квітня мешканці села Співаківка на трьох автівках намагалися евакуюватись із зони бойових дій. Одній машині вдалося виїхати, дві інші російські військові розстріляли впритул при виїзді з села.

російські окупанти, за попередньою інформацією, вели обстріл із автоматичної вогнепальної зброї — автоматів та кулеметів.

6 листопада слідчо-прокурорська група ексгумувала тіло 37-річного чоловіка — водія однієї з автівок. При його поверхневому огляді встановлено 4 кульові поранення: три в спину та ще одне — у ділянку таза. Тіло загиблого скерували на експертизу.

Чотирьох людей врятували мешканці села, надавши їм медичну допомогу. Наразі правоохоронці встановлюють усіх потерпілих.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічно.

До слова, протягом минулої доби, 6 листопада, ворог продовжував обстріли з танків та артилерії населених пунктів Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів області, що розташовані поруч із лінією зіткнення та кордоном із рф, зазначив очільник ОВА Олег Синєгубов.

У селищі Дворічна внаслідок обстрілу пошкоджено приватне домоволодіння, сталася пожежа в будинку — без постраждалих.

У Куп'янському районі російський протитанковий снаряд влучив у цивільний автомобіль, що їхав дорогою між населеними пунктами. 45-річний водій авто госпіталізований із пораненнями.

На лінії зіткнення ворог намагається утримати ті території Харківщини, які ще залишаються під його контролем. Українські військові ведуть бої та завдають окупантам вогневого ураження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему