4 Листопада 2022
Новини

Очільник СБУ зустрівся з послами G7

Очільник СБУ зустрівся з послами G7
Виконувач обов'язків голови Служби безпеки України Василь Малюк

Виконувач обов'язків голови Служби безпеки України Василь Малюк провів у Києві зустріч із послами «Великої сімки» й обговорив з ними безпекові виклики, що постали перед країною після повномасштабного вторгнення російської федерації.

«Велику сімку» на зустрічі представляли посли Анка Фельдґузен (Німеччина), Мелінда Сіммонс (Велика Британія), Етьєн де Понсен (Франція), П’єр Франческо Дзадзо (Італія), Кунінорі Мацуда (Японія), а також повірені у справах послів Ешлі Малруні (Канада) та Крістофер В.Сміт (США).

Представники G7 висловили цілковиту підтримку Україні та її громадянам, запевнивши в подальшій допомозі з боку своїх країн. Також торкнулися безпекових тем і перспективи реформи спецслужби.

«Ми прагнемо створити правильну, боєздатну контррозвідувальну модель. Реформа має знайти той баланс, коли наш функціонал буде відповідати загрозам. Щоб з одного боку допомогти Службі модернізуватися, а з іншого – враховувати реалії війни та сусідство з країною-терористом», – заявив Малюк.

Цікаво, що таку зустріч ряд експертів уже назвали своєрідною «непрямою легалізацією голови служби у новому статусі».

Зазначається, що таку зустріч неможливо було організувати без акцепту МЗС та Офісу президента і це, мовляв, є непрямою легалізацією голови служби у новому статусі (адже він досі формально перебуває у статусі виконувача обов’язків).

«Кандидата з квитком на вихід на зустріч такого рівня ніхто б не пустив. Ті, хто організував показову фотосесію, явно намагалися дезавуювати міф, що «Захід не прийме Малюка». При цьому, якщо вчитатися у звіт про зустріч, то спроби Мар'яни Безуглої реформувати Службу так і залишаться нереалізованими, принаймні до закінчення війни» - йдеться в одному з аналітичних висновків експертів.

Як повідомляють наші джерела у профільному комітеті Ради, голосів на те, щоб затвердити Малюка вистачає, альтернативних кандидатур, хто б погодився на посаду та влаштував Банкову – наразі немає. Високопоставлене джерело в Офісі президента, на питання, наскільки великою є перспектива призначення Малюка, відповідає, що «значно велика», однак точної дати внесення кандидатури не називає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, сбу, Світ
В тему

Останні матеріали