4 Листопада 2022
Новини

росіяни проводять примусовий «перепис населення» в Енергодарі

росіяни проводять примусовий «перепис населення» в Енергодарі
У тимчасово захопленому Енергодарі росіяни проводять «перепис населення».
Роблять вони це у властивій їм манері — фактично силового примусу. Відмовитися від участі в цьому «переписі» неможливо. Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов. 
Каже, що вже другий день росіяни та колаборанти з так званої поліції ходять квартирами, а також зупиняють людей у дворах біля житлових будинків.

Інформація про підвищену активність окупантів надходить від самих енергодарців, яким вже довелося взяти участь у «переписі», уточнив мер. Окрім паспортних даних та контактних телефонів людей, що залишились у місті, окупанти вимагають також надати дані про родичів, які виїхали. Нерідко «перепис» закінчується обшуком у квартирі та прискіпливим вивченням усіх додатків у мобільному телефоні, наголосив Орлов.

До слова, за даними ОВА, на Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. 

За повідомленням обласного управління Нацполіції, минулої доби окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Новомиколаївка, Залізничне, Дорожнянка, Малинівка.

Також постраждали Щербаки, Гуляйполе, Оріхів, Новоандріївка, Полтавка, Ольгівське, Новоданилівка, Успенівка, Червоне, Мала Токмачка та Малі Щербаки. Надійшло 13 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури внаслідок обстрілів військовослужбовцями рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему