2 Листопада 2022
Новини

росія повертається до «зернової угоди»

росія повертається до «зернової угоди»

На росії заявили, що готові відновити участь у «зерновій угоді», адже отримали «необхідні письмові гарантії з боку України щодо невикористання гуманітарного коридору та українських портів для введення бойових дій».

Про це пишуть російське пропагандистське видання "РИА Новости", "Європейська правда" з посиланням на агентство Bloomberg News.

У Міноборони рфзаявили, що росія отримала "письмові гарантії" від України щодо невикористання зернового коридору для ведення бойових дій проти рф.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у Анкарі, що зерновий коридор для експорту українського продовольства запрацює з полудня 2 листопада "як це було раніше". 

За його словами, міністр оборони росії сергій шойгу зателефонував до свого турецького колеги, щоб повідомити про початок операцій.

Нагадаємо, після удару по кораблях Чорноморського флоту в окупованому Севастополі росія заявила про призупинення своєї участі у зерновій ініціативі.

В ООН після цього заявили, що домовленість все одно залишається чинною і інспектори організації продовжать перевірку суден. путін вже наступного дня почав натякати, що рф готова повернутися до угоди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, економіка, їжа, Світ
В тему

Останні матеріали