2 Листопада 2022
Новини

Польща відгородиться від росії парканом і колючим дротом

Польща відгородиться від росії парканом і колючим дротом

На польському кордоні через запуск рейсів з Близького Сходу і півночі Африки до Калінінграда вирішили вжити заходів для посилення безпеки "шляхом закриття цього кордону".

Про це віцепрем'єр-міністр і глава міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив Onet, - пише "Європейська правда".

"Я ухвалив рішення про будівництво тимчасового загородження на кордоні з Калінінградською областю", - сказав він на пресконференції.

За його словами, роботи розпочинаються 2 листопада. Загородження складатиметься з трьох рядів колючого дроту завширшки три метри та заввишки 2,5 метра, додав Блащак. 

За словами міністра, "паралельно вестиметься робота щодо встановлення периметрії, тобто пристроїв, які дозволять здійснювати електронне спостереження за кордоном із Калінінградською областю".

Як запевнив Блащак, для захисту тварин також встановлять паркан з польського боку. Очікується, що роботи будуть нетривалими. "Ми хочемо, щоб кордон був щільним. Ми використовуємо досвід минулого року", - сказав він.

Про будівництво загородження наприкінці жовтня оголосив генеральний секретар "Права і справедливості" Кшиштоф Соболевський. "Ми готові. Ми показали, що штурм з боку білорусі не приніс результатів, на які розраховували путін і лукашенко", – сказав Соболевський в інтерв’ю "Польському радіо".

За його словами, "нам доведеться посилити наші сили на кордоні з Калінінградом і розглянути можливість будівництва прикордонних укріплень, подібних тим, що на польсько-білоруській ділянці". 

Він також оцінив, що використання росією та білоруссю мігрантів є частиною гібридної війни, яку ці країни ведуть проти Заходу.

На початку жовтня Польща остаточно завершила будівництво паркану на кордоні з білоруссю. Його довжина - близько 187 км, висота - 5,5 метра. 

У січні Польща почала будівництво паркану на кордоні з білоруссю, щоб ускладнити нелегальну міграцію з білорусі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, росія
В тему

Останні матеріали