2 Листопада 2022
Новини

На Волині священик УПЦ МП судиться з батьком загиблої Героїні: що про це кажуть люди

На Волині священик УПЦ МП судиться з батьком загиблої Героїні: що про це кажуть люди

Волинянин Василь Созонюк, батько загиблої від рук росіян медикині 14-ї бригади Олени Созонюк, у листопаді має постати перед судом начебто за нанесення тілесних ушкоджень священнику московського патріархату Святославу Чижуку (на заглавному фото).

Причина всьому – Хресто-Воздвиженський храм села Обенижі. Це – пам'ятка архітектури 1821-го року заснування. Цьогоріч абсолютна більшість прихожан храму проголосували за перехід до Православної церкви України. Однак, священник московського патріархату Святослав Чижук, який служив тут близько 20 років – навідріз відмовлявся переходити і всіляко перешкоджав процесу, - пише Insider Media.

Після того, як парафіяни вказали священнику московського патріархату на двері - Святослав Чижук взявся тероризувати прихожан судами. Люди кажуть, проблеми з ним були і раніше – він всіляко конфліктував та провокував людей.

Однак нині дійшло до абсурду – Святослав Чижук зачепив святе – пам'ять про загиблу захисницю України – 28 річну Олену Созонюк. Після того, як горе-священник подав на Василя Созонюка до суду за начебто нанесенні легкі тілесні ушкодження, він заявив – раз батько отримав від держави за полеглу доньку гроші, то тепер може заплатити йому моральну компенсацію. Це – неабияк обурило всю громаду.

Мешканці села Обенижі підтримують Василя Созонюка і планують відвідати слухання, яке відбудеться 3 листопада у Ковельському міськрайонному суді. Люди кажуть, що відстоюють не лише свого односельчанина, а й пам'ять про загиблу захисницю Олену Созонюк. А заразом закликають інші релігійні громади не боятись тиску проросійських священників, протистояти їм і переходити до Православної церкви України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, православна церква україни, церква, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали