1 Листопада 2022
Новини

На Одеській залізниці вибухи готував ексміліціонер

На Одеській залізниці вибухи готував ексміліціонер

На Одещині затримали агента ГРУ рф, який готував диверсії на об’єктах залізничної інфраструктури.

Про це інформують СБУ та прокуратура Одещини.

За даними слідства, ексміліціонер з квітня 2022 року  співпрацював із представниками спецслужб рф. Він збирав і передавав дані про місця дислокації та пересування військової техніки підрозділів ЗСУ, обстановку в портах міста Одеси, Чорноморська та залізничного сполучення.

Для виконання ворожого завдання зловмисник встановив поблизу залізничної колії у передмісті Одеси дві дистанційні фотопастки. Ці спеціальні пристрої дозволяли йому відстежувати переміщення рухомого складу в режимі реального часу і отримувати відповідні фото через мобільний додаток.

Для конспірації російський агент постійно змінював зовнішність та канали зв’язку зі своїм російським "куратором", зазначають в СБУ. Також він використовував документи, оформлені на підставних осіб, зокрема паспорт громадянина України.

Чоловіка затримали під час виконання чергового завдання ворога біля залізничних колій. Під час затримання у ворожого диверсанта виявили тротилову шашку вагою 200 г та ще одну фотопастку.

Крім того, в ході подальших слідчих дій правоохоронці вилучили із раніше підготовленого зловмисником схрону 11 тротилових шашок, та міну ТМ-62 з детонаторами.

Наразі затриманому повідомили про підозру в державній зраді та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинамини.

Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, одеса, вибух
В тему