30 Жовтня 2022
Новини

«86 днів на Азовсталі. 5 з половиною місяців у полоні», - розповідь про Степана «Байду»

«86 днів на Азовсталі. 5 з половиною місяців у полоні», - розповідь про Степана «Байду»

Степан «Байда» з Нікополя, але майже усе життя прожив у Донецьку. У зовсім юні роки очолював там осередок «Патріота України».

Про цього мужнього чоловіка розповіли у Телеграм-каналі «Беларускі Янкі».

«Він був головою правої націоналістичної організації мало того, що у ватному Донецьку, так ще й до подій 2013-2014 років, коли лозунг «Слава Україні» вважався екстремістським навіть у Києві, не кажучи вже про східні області.

У 2014 році Байда пішов на війну у складі тоді ще батальйону Азов (хоча варто згадати також про «чорних чоловічків», які були до Азову і у складі яких Байда теж був). Приймав участь у звільненні Маріуполя та в інших ключових боях Азову тих років - Мар‘їнка, Іловайськ, Широкине. Керував пресслужбою батальйону та й загалом потім займався «медійкою» Азовського Руху. Наприклад, саме він придумав писати 4308 замість слова «АЗОВ», за яке банять зайве ліберальні соцмережі.

Про нього мало хто знає, тому що Степан за своєю натурою людина скромна, така що не любить будь-якого піару. Але така особистість не має бути невідома широкому загалу.

24 лютого 2022 року Байда знов взяв у руки зброю. Тільки за час перебування на Азовсталі він схуд на 30 кг. Як він виглядає зараз - страшно уявити.

86 днів Байда був на Азовсталі. 5 з половиною місяців він у полоні.

Чекаємо вдома», - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему