30 Жовтня 2022
Новини

«Куля навиліт прошила голову», - Андрій Дячишин «Морячок» після реабілітації збирається знову на фронт

«Куля навиліт прошила голову», - Андрій Дячишин «Морячок» після реабілітації збирається знову на фронт

Рік тому Андрія Дячишина,  «Морячка», старшого  сержанта легендарної  24 ОМБр імені короля Данила важко поранив російський снайпер.  

Так, куля навиліт прошила голову цього  мужнього воїна і хорошого командира.

Його історію розповідає журналіст Андрій Цаплієнко.

«Мій друг. Наш друг. З такими пораненнями не виживають. Та цього разу сталося диво. Вчасна допомога побратимів та бойових медиків, плюс неймовірні зусилля лікарів з Мєчки – лікарні ім.Мечнікова у Дніпрі – і через десять днів коми Морячок відкрив очі.

Прогнози лікарів були невтішними. Та Андрій не зважав на це. І почав боротися. Він заново вчився тому, що ми усі вміємо з дитинства – говорити, ходити, їсти, користуватися своїми руками. І знову сталося диво. Вже вдруге.

Зараз Андрій мріє відновитися - настільки, аби повернутися в армію і бити ворога аж до перемоги. Але проблема в тому, що ефективна реабілітація коштує недешево.

Гроші, які назбирали волонтери і просто небайдужі люди, закінчилися. Місяць реабілітації в центрі «Модричі», який спеціалізується на травмах мозку, коштує 165 390 гривень.

Три місяці – майже півмільйона. Так, це значна сума, але ж ми впораємося, правда? Якщо диво сталося вже двічі, чого воно не може статися і втретє?

Давайте разом зробимо так, щоб мрія Андрія стала реальністю!»  - просить про допомогу для друга журналіст.

Номер карти Приват банк:

4731 2191 2457 8224

 Андрій Дячишин

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, прохання про допомогу
В тему