29 Жовтня 2022
Новини

Операція по звільненню Херсона триватиме до кінця листопада, – начальник ГУР Кирило Буданов

Операція по звільненню Херсона триватиме до кінця листопада, – начальник ГУР Кирило Буданов

Операція зі звільнення Херсона може тривати до кінця листопада. Нині на Херсонщині знаходяться найбоєздатніші сили армії рф, до яких підтягують і мобілізованих.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю проекту The War Zone.

 «Швидше за все, операція по звільненню Херсона триватиме до кінця наступного місяця. У Херсоні зараз перебувають найбільш підготовлені та найбільш боєздатні російські підрозділи», – сказав він.

Як зазначив глава ГУР, більшість з них – це повітряно-десантні війська росії, російські сили спеціальних операцій і морська піхота, тобто найбільш боєздатні підрозділи, що знаходяться в рф. Ці підрозділи становлять скелет угруповання, і воно посилюється також мобілізованим особовим складом, пояснив він.

Буданов повідомив, що на Херсонщині перебуває близько 40 тисяч військових росії.

«Це війська в Херсоні, а також просто в районах західного берега річки Дніпро , а також війська, які дислокуються на східному березі», – розповів керівник ГУР.

Нагадаємо, раніше в РНБО повідомили, що ситуація в Херсоні непроста, але плани ворога зрозумілі.

Також, за словами Буданова, росіяни створюють ілюзію того, що все пропало, а самі заводять у Херсон нові підрозділи та готуються до вуличних боїв.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, херсон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали