29 Жовтня 2022
Новини

«Нам критично треба було протриматися тиждень», – Дмитро Кулеба про перші дні війни в Україні

«Нам критично треба було протриматися тиждень»,  – Дмитро Кулеба  про перші дні війни в Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що у перші дні війни, для України було важливо протриматися більше тижня на полі бою проти Росії. Ще одним важливим чинником мали стати перші втрати армії Росії. 

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua.

"На початку війни було два критерії. Перший. Я розумів, що найбільші оптимісти в світі вважали, що Україна протримається не більше тижня. Песимісти стверджували: дві-три доби – і все буде скінчено. Але ми ж від природи оптимісти. Я розумів, що нам критично треба протриматися тиждень. Протриматися – це не просто не зазнати поразки, а продемонструвати здатність до ефективного спротиву", - зазначив він.

За словами міністра закордонних справ, другий критерій був не часовим, а кількісним. Тоді, на його думку, все залежало від того, що коли кількість загиблих росіян в Україні перетне позначку 10 тис., то це стане гальмом для російської війни, і вони почнуть давати задню.

"В другому критерії я помилився. Я не розраховував, що Путін настільки нехтує життям своїх співгромадян. Але в першому я виявився правим. І саме за тиждень, після того, як ми продемонстрували, що встояли й не плануємо падати, почалися докорінні зміни в ставленні інших країн до нашого спротиву", - резюмував Кулеба.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему