27 Жовтня 2022
Новини

У Херсоні росіяни перевезли свою «владу» на лівий берег

У Херсоні росіяни перевезли свою «владу» на лівий берег

Окупаційну адміністрацію Херсонської області росіяни перенесли на лівий берег Дніпра.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

"Ворог активно готує місто до вуличних боїв, та перевозить свої фейкові установи на лівий берег. Водночас колаборанти вивезли свої родини до Криму під приводом "евакуації через обстріли ЗСУ"", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що наразі правий берег Херсонщини залишився без колаборантів та гауляйтерів. Там нині перебувають лише окупаційні війська та місцеві мешканці.

ЦНС закликає жителів за можливості залишити Херсон і виїхати на підконтрольну Києву територію, щоб не ставати заручниками ворога.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупанти переміщують військову техніку та особовий склад з правого на лівий берег Дніпра на Херсонщині на тлі нещодавніх стрімких успіхів ЗСУ з деокупації області.

Колаборант Володимир Сальдо 19 жовтня заявив, що так зване керівництво Херсонської області вирішило перебратися на лівий берег у зв'язку з нібито підготовкою контрнаступу ЗСУ. російські окупанти демонтували в Херсоні пам’ятники російським полководцям Олександру Суворову і Федору Ушакову та забрали їх з собою при втечі з міста.

Також загарбники вкрали з окупованого Херсона пам'ятник і останки російського князя Григорія Потьомкіна, які зберігалися у Свято-Катерининському храмі.

Міністр культури Олександр Ткаченко жартома подякував окупантам Херсощини, які, втікаючи, забрали з собою пам'ятники Суворову та Ушакову, за допомогу в дерусифікації України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали