26 Жовтня 2022
Новини

У Луцьку депутат з Чернігівщини підробляв документи ухилянтам

У Луцьку депутат з Чернігівщини підробляв документи ухилянтам

Депутат Чернігівської районної ради планував отримати 60 000 гривень та 1500 доларів США за організацію переправлення військовозобов'язаного за кордон.

Його затримали у Луцьку та оголосили про підозру. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Волині.

Керівник Волинської обласної прокуратури повідомив депутату Чернігівської районної ради про підозру в організації незаконного переправлення особи через державний кордон, вчиненій з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, обранець громади, залучивши спільника, взявся вирішити питання про виготовлення для громадянина підроблених свідоцтв про народження неповнолітніх дітей, що дало б військовозобов'язаному можливість виїхати за кордон.

Отримавши завдаток у розмірі 60 000 гривень, депутат та його спільник виготовили документи – і під час одержання другого траншу оплати – 1500 доларів США – та передачі підроблених свідоцтв їх 19 жовтня 2022 року затримали у Луцьку правоохоронці.

Суд обрав депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Його спільнику також повідомили про підозру у вчиненні цього злочину та обрали запобіжний захід.

Триває досудове розслідування, яке провадить слідче управління ГУ НП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, депутати, війна з Росією, чернігів
В тему