26 Жовтня 2022
Новини

Археологи дослідили провалля біля Замкової площі в Луцьку

Археологи дослідили провалля біля Замкової площі в Луцьку

У Луцьку біля входу в підземелля Кафедрального собору Петра і Павла та будинком Косачів археологи завершили дослідження провалля.

Археологічних складових у проломі не виявили, – розповів Суспільному археолог і студент луцького вишу Олександр Васейко.

З його слів, вдалося виявили археологічний шар, який може свідчити про засипку Окольного замку, яка колись тут стояла.

"Це наші припущення такі. Ніякої підземної споруди тут не було виявлено. На склепінні стін нічого немає, що могло б свідчити про підземелля", – говорить студент.

Глибина провалля становила майже три метри, ширина – 2,5 метра. Такий пролом у ґрунті міг утворитися через тривалі дощі, що потрапляли в комунікації, – зазначив археолог і студент Богдан Омельчук, який брав участь у дослідженнях. З його слів, шари на об'єкті знімали поступово, аби не провалитися під землю.

"Якщо в Луцьку виникають подібні провалля, особливо у старій частині міста, це обов’язково мають досліджувати археологи, щоб зрозуміти чи це якась важлива археологічна пам'ятка, чи це звичайне провалля, як в цьому випадку", – розповів студент.

Дослідження провалля археологи завершили, додав Богдан Омельчук, далі – робота за комунальниками, які мають залатати цю ділянку.

Нагадаємо, провалля на ділянці між кафедральним собором Святих Апостолів Петра і Павла та Будинком Косачів утворилося 22 жовтня. Ділянку загородили конструкціями і сигнальною стрічкою задля безпеки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, історія
В тему