26 Жовтня 2022
Новини

Новий прем'єр Британії планує зустрітися з Зеленським

Новий прем'єр Британії планує зустрітися з Зеленським

Телефонні переговори президента України Володимира Зеленського та новопризначеного прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака підтвердили на Даунінг-стрит.

Сунак висловив постійну підтримку України з боку Лондона, а також сторони домовилися продовжити тиск на рф. Про це повідомляє канцелярія прем'єр-міністра Британії.

Згідно з повідомленням, Сунак запевнив Зеленського, що підтримка України з боку Британії буде незмінною, і він «може розраховувати на незмінну солідарність» британського уряду.

«Прем'єр-міністр також наголосив на важливості роботи МАГАТЕ в Україні щодо забезпечення ядерної безпеки та прозорості щодо будь-якої дезінформації. Обидва лідери погодилися з необхідністю продовжувати чинити тиск на варварський режим президента рф володимира путіна шляхом продовження економічних санкцій», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають на Даунінг-стрит, у відповідь на привітання з призначенням на посаду прем’єр-міністра Ріші Сунак висловив Зеленському сподівання, що «вони незабаром побачаться особисто».

Нагадаємо, колишній канцлер британського казначейства Ріші Сунак 25 жовтня офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії. Король Чарльз ІІІ попросив його сформувати уряд. Як відомо, президент США Джо Байден розраховує, що новий прем'єр Британії також підтримуватиме Україну. Раніше Сунак заявив, що путінська війна в Україні дестабілізувала енергетичні ринки по всьому світу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Політика, Світ, великобританія
В тему