25 Жовтня 2022
Новини

На відновлення запасів ракет росії треба 5 років

На відновлення запасів ракет росії треба 5 років

Для відновлення довоєнного запасу високоточних ракет, за даними українських органів влади, росії знадобиться 5 років.

Про це повідомив обізнаний співрозмовник "Української правди" в силових органах.

"Їм п’ять років треба на відновлення запасу станом на лютий цього року. Санкції тримають їх без складових", - розповіло джерело.

Джерело УП уточнило, що росіянам все ж вдається "потрошки" виробляти ракети зі старих запасів, але "це інші темпи та обсяги".

Нагадаємо, за майже 8 місяців повномасштабної війни, за даними міністра оборони України Олексія Резнікова, росія використала дві третини зі свого арсеналу високоточних ракет – станом на 14 жовтня в неї лишалося орієнтовно 609 із 1844 таких боєприпасів.

Керівник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що росія вже використовує недоторканний запас "Іскандерів" (лишилося 13%), а по "Калібрах" і по Х-101, Х-555 ще намагається "утримуватися в межах своїх норм" (лишилося 43% і 45% відповідно). 

росіяни вже використовують іранські безпілотники-камікадзе, нібито планують використовувати балістичні ракети іранського виробництва, а також іранські каски й бронежилети для мобілізованих новачків.

Іран заперечує, що озброює росію під час війни, але за даними ЗМІ угода про додаткові дрони і ракети "земля-земля" була досягнута 6 жовтня. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему