25 Жовтня 2022
Новини

В Україні - чергове вимкнення електрики

В Україні - чергове вимкнення електрики
Графіки обмеження електроспоживання та потужності для промислових споживачів в усіх регіонах України вимушено застосував Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» для стабілізації роботи енергосистеми.

Про це повідомили в компанії.

«Примусові обмеження споживачів електроенергії — повністю контрольований захід, який дає змогу знизити навантаження на електромережі та збалансувати роботу енергосистеми», — зазначили там.

І наголошують, що свідоме зменшення споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піка споживання (6:00-11:00 та 17:00-13:00), знижує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень споживачів.

«Просимо споживачів свідомо та ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати в мережу одночасно два або більше потужних електроприладів», — закликають у компанії.

Також просять за можливості перенести користування деякими електроприладами на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо).

Диспетчери «Укренерго» ухвалюють рішення про тимчасові вимкнення, якщо бачать, що в певному регіоні зростає споживання, а найближчим часом туди неможливо доправити більше електроенергії через завдану росією шкоду.

Тимчасові вимкнення світла потрібні, щоб зменшити навантаження на мережі й уникнути повторних аварій після того, як електромережі постраждали від обстрілів. 

В «Укренерго» закликають максимально скоротити споживання електроенергії, зокрема вимкнути енергомісткі прилади, у години пікових навантажень: з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, електроенергія, війна з Росією
В тему