24 Жовтня 2022
Новини

На Херсонщині ЗСУ звільнили понад 90 населених пунктів

На Херсонщині ЗСУ звільнили понад 90 населених пунктів
Уже понад 90 населених пунктів Херсонської області від російської окупації звільнили Збройні сили України.

Про це повідомляє Міноборони.

Загалом у звільнених населених пунктах проживають 12 тисяч людей. Наразі на деокупованих територіях тривають стабілізаційні заходи.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 15 жовтня повідомив про активні дії на різних ділянках фронту. А начальник пресслужби 63-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олег Зелінський на запитання про звільнення Херсона відповів, що не може коментувати це. Але він натякнув про контрнаступ, покуштувавши у прямому етері кавун — ця культура прямо асоціюється з окупованою Херсонщиною, яка є центром виробництва баштанних в Україні.

18 жовтня новопризначений командувач окупаційних військ рф в Україні сергій суровікін сказав, що на Херсонському напрямку склалася «непроста ситуація» і є певні «дані про можливість застосування Україною заборонених методів війни» в районі Херсона.

суровікін заявив про нібито підготовку масованого ракетного удару по греблі Каховської ГЕС та по місту «без розбору цілей», а також не виключив ухвалення росіянами «непростих рішень». російський ставленик на Херсонщині Володимир Сальдо також оголосив про «організоване переміщення» цивільного населення на лівий берег Дніпра.

Очільник воєнної розвідки України Кирило Буданов, що росія заявами про евакуацію лише створює ілюзію того, що все пропало в захопленому Херсоні, а насправді окупанти готуються до оборони.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему