24 Жовтня 2022
Новини

У Києві та 7 областях тимчасово вимикнули світло

У Києві та 7 областях тимчасово вимикнули світло
У Києві та 7 областях зранку 24 жовтня «Укренерго» вимушено обмежило електропостачання для споживачів.

Про це повідомляє «Укренерго».

Найбільший обсяг обмежень планують застосувати в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях. Тимчасові вимкнення світла також вводять у Харківській, Полтавській та Сумській областях. 

Обмеження допоможуть знизити навантаження на електромережі та дадуть енергетикам час для ремонту пошкодженого обладнання. 

У столиці та області стабілізаційні заходи почалися з 9:24. Вимкнення мають тривати не більш ніж 4 години. Можлива похибка у 30-40 хвилин. Для Києва графік вимкнень можна знайти тут.

Диспетчери «Укренерго» ухвалюють рішення про тимчасові вимкнення, якщо бачать, що в певному регіоні зростає споживання, а найближчим часом туди неможливо доправити більше електроенергії через завдану росією шкоду.

Тимчасові вимкнення світла потрібні, щоб зменшити навантаження на мережі й уникнути повторних аварій після того, як електромережі постраждали від обстрілів. 

В «Укренерго» закликають максимально скоротити споживання електроенергії, зокрема вимкнути енергоємні прилади, у години пікових навантажень: з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, електроенергія
В тему